Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Αναγκαία η επέκταση του τραμ στον Πειραιά

πηγη: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναγκαία κρίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά την επέκταση του τραμ στον Πειραιά και τη θέση αυτή διατύπωσε σε συνάντηση του προεδρείου του με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Τραμ Α.Ε. Στη συνάντηση του προέδρου και του γενικού γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ.κ. Γ. Ζησιμάτου και Π. Πολιτάκη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΜ Α.Ε. κ. Β. Σπυράκο στα γραφεία της εταιρείας οι εκπρόσωποι των εμπόρων της περιοχής, τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης όλων των μέσων σταθερής τροχιάς και μάλιστα συνδυαστικά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος και σύγχρονος ιστός μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη. Ζήτησαν την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης της Α' φάσης: Ν. Φάληρο-Ακτή Ποσειδώνος και παράλληλα τόνισαν την αναγκαιότητα ταχύτατου σχεδιασμού της Β΄ Φάσης: Ακτή Ποσειδώνος-Χατζηκυριάκειο και Φρεαττύδα, θεωρώντας ότι το έργο θα είναι ελλιπές εάν οι δύο αυτές φάσεις δεν ολοκληρωθούν σχεδόν ταυτόχρονα. Στο σημείο αυτό τέθηκε και η ανάγκη διερεύνησης της δυνατότητας ύπαρξης ενός νέου περιβαλλοντικά φιλικού ελαφρού τραμ στην πόλη, το οποίο θα κινείται με περισσότερη άνεση στον σφιχτό κυκλοφοριακό ιστό του Πειραιά και θα ελαχιστοποιεί τις αδυναμίες που μπορεί να υπάρχουν στον μέχρι τώρα σχεδιασμό. Εκφράστηκε επίσης η πεποίθηση, ότι η ανάπτυξη γραμμών τραμ προς Δραπετσώνα, Κερατσίνι και Πέραμα, είναι η επόμενη άμεση προτεραιότητα. Τέλος, μεταφέρθηκε από τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς προς τον κ. Σπυράκο, η πρόθεση να συνεισφέρουν -στο μέτρο των δυνατοτήτων τους - στην προσπάθεια ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου και συμφωνήθηκε να υπάρξει αμφίπλευρη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ ΕΣΠ και Τραμ ΑΕ, ώστε να λύνονται από την γένεσή τους τα οποία προβλήματα προκύπτουν.

και εγένετο πράσινο κύμα;;;

Οι πλεον παρατηρητικοί θα προσεξαν τη προκυρηξη στην ιστοσελιδα της Τραμ ΑΕ με τιτλο «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον επαναπρογραμματισμό ορισμένων κόμβων φωτεινής σηματοδότησης του δικτύου τραμ»
Οσο απιστευτο και εάν ακουγεται μιλαμε για εφαρμογη του πράσινου κυμματος σε μερος της διαδρομης του τραμ κατι που και η ιδια η Τραμ ΑΕ που επιβεβαιωσε σε γραπτη επικοινωνια (και τους ευχαριστω).

Τωρα αυτό που μενει είναι να δουμε στη πραξη που θα εφαρμοστει και πως...