Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Διακήρυξη επέκτασης του τραμ στον Πειραιά

Με καθυστέρηση μηνών η Τραμ Α.Ε. ανακοινώνει τη διακήρυξη επέκτασης του τραμ στον Πειραιά. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας παραλαβής των προσφορών ορίζεται η 5η Μαΐου.

Η 25 σελίδων διακήρυξη είναι διαθέσιμη σε μορφή doc από την ιστοσελιδα της Τραμ και μπορείτε να τη κατεβάσετε από εδώ.

3 σχόλια:

Σπύρος Γιακουμάκης είπε...

Τεράστια η καθυστέρηση. Το τραμ θα έπρεπε να ήταν ήδη στον Πειραιά, από Τζαβέλλα μάλιστα. Κρίμα για ένα τέτοιο μέσο στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας να έχει υποστεί τέτοια να μην πω τι μεταχείριση. Πιστεύω ότι πρέπει να επεκταθεί άμεσα και προς Κερατσίνι σε πρώτη φάση ακολουθώντας την παλιά του χάραξη από Θερμοπυλών πλησίον Αγίου Διουνυσίου. Χωρίς καμμία ανάμειξη με την κυκλοφορία των ακτών Καλλιμασιώτη και Κονδύλη, αφού μετά την πλατεία Καραϊσκάκη μπορεί να ακολουθήσει πορεία εσωτερικά του λιμένος κόντα στον μαντρότοιχο μεταξύ πυλών Ε6 πεζών -αμέα (στάση ΗΣΑΠ) και Ε4 (στάση Σιδηροδρομικού σταθμού) και σύνδεση με προαστιακό και μετρό. Πριν την πύλη εισόδου -εξόδου Ε4 ανισόπεδος κόμβος (σήραγγα ή μεταλλική αερογέφυρα) θα το στέλνει στη Θερμοπυλών όπου υπάρχουν ακόμη οι ράγες του παλιού.
Αυτή είναι η βέλτιστη λύση κύριοι και όχι αυτή που προτείνατε για Κερατσίνι -Πέραμα. Ετσι κι αλλιώς μεγάλο μέρος της παλιάς διαδρομής είναι πεζόδρομοι με παρτέρια (π.χ. στην οδό Μαρίας Κιουρί) και με την ανάπλαση που θα συνοδεύει το τραμ θα γίνουν όλα πολύ καλύτερα και ομορφότερα.

Προαστείατρος είπε...

Δεν πειράζει, ας μπει το τραμ στον Πειραιά και μετά ως μωρές παρθένες θα λένε ό,τι και οι ΑγιοΠαρασκευίτες για το μετρό. Η επέκταση για Πέραμα έχει ένα υπαρκτό πρόβλημα: ο διάδρομος ήταν μονής γραμμής, τώρα όμως θέλουμε διπλή, αλλιώς το υπονομεύουμε.
Εν πάσει περιπτώσει, το τραμ στον Πειραιά και ο προαστιακός στην Αθήνα είναι αναγκαία για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ της δημόσιας συγκοινωνίας με Μ.Σ.Τ. Και έπεται συνέχεια ...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το 1964-65 που το χρησιμοποιούσα με τον πατέρα μου, σχεδόν καθημερινά, πιτσιρικάς ων, θυμάμαι για αρκετό μήκος διπλή γραμμή. Αλλά και πρόσφατα που επισκέφθηκα την περιοχή στη Θερμοπυλών, φαίνονται οι γραμμές του σε διπλό διάδρομο. Πιστεύω τώρα πια με την επόμενη κυβέρνηση. Τουλάχιστον να μην μπαίνουν τα ταξί στις λεωφορειολωρίδες όπως επί ανηψιού "εθνάρχη". Επί "εθνάρχη" τα ταξί έμπαιναν και στα... σπίτια μας! Αμερικάνικες κούρσες που κυκλοφορούσαν "άνετα" όταν καταργήθηκαν τα τραμ από τον "σοφό" εκείνο "ηγέτη" που μας τον παρουσιάζουν σήμερα και ως "μεγάλο" Ελληνα. Το θράσος και ο γκεμπελισμός ορισμένων δεν έχουν όρια. Απύθμενα, ανερμάτιστα...