Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στο τραμ

Πηγή: Ναυτεμπορική

Το πράσινο φως για την επέκταση του δικτύου ΤΡΑΜ στον Πειραιά άναψε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση την Τετάρτη 4/6/08, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων, παραγωγικών τάξεων αλλά και πολίτες του ευρύτερου Πειραιά.

Το Σώμα γνωμοδότησε θετικά υπέρ της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θέτοντας ωστόσο σαφείς δεσμευτικές προϋποθέσεις, όπως: Να προηγηθεί του έργου η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο μέχρι το τέρμα, ώστε να προκύψει άνωθεν αυτών μια μοναδική, χωρίς απαλλοτριώσεις λεωφόρος με ανάλογη αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, απ’ όπου θα διέρχεται το τραμ

- Να σχεδιαστεί και να αφομοιωθεί από την πρώτη κιόλας φάση η επέκτασή του προς τα μητροπολιτικά νοσοκομεία «Τζάνειο» και «Μεταξά» καθώς και προς τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πειραϊκής χερσονήσου, Φρεαττύδα, Χατζηκυριάκειο, Πειραϊκή.

- Να υπάρξει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα από την ΤΡΑΜ Α.Ε. για την ολοκλήρωση της β΄φάσης του έργου που προβλέπει την ανάπτυξη του Δικτύου ΤΡΑΜ στην Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, το Πέραμα.

- Να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Πειραιά για μονοδρομήσεις των κεντρικών οδικών αρτηριών της πόλης, με βάση την οποία συντάχθηκε η παρούσα μελέτη της ΤΡΑΜ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: