Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

«Σκιές» για τον διαγωνισμό

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δημόσιο έργο χωρίς ενστάσεις, προσφυγές και πισώπλατα μαχαιρώματα δεν νοείται, και ο διαγωνισμός για την επέκταση του δικτύου του τραμ στον Πειραιά δεν υπήρχε περίπτωση να ξέφευγε από τον κανόνα.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 92 εκατ. ευρώ, προκαλούσε ώς τώρα κινητικότητα στο παρασκήνιο, αλλά χθες η κατασκευάστρια εταιρεία «Θεμέλη», που έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφήνει σκιές στη διαδικασία.

Η εταιρεία, που είχε υλοποιήσει την περίπου 800 μέτρων επέκταση του τραμ από το Κολυμβητήριο Γλυφάδας στη Βούλα, κάνει λόγο για «έντονη κινητικότητα» που, όπως λέει, «παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Τραμ Α.Ε.». Αν και «η επιτροπή διαγωνισμού έχει ελέγξει και γνωμοδοτήσει επί των ενστάσεων, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διοίκηση ασκεί πιέσεις... προκειμένου να μεθοδευτεί η ανάθεση του έργου σε άλλον, εκτός του μειοδότη».

Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Μεταφορών επιχείρησαν να αντικρούσουν τις κατηγορίες που διατυπώνει η «Θεμέλη». Ειδικότερα κάνουν λόγο σε ελλείψεις και παρατυπίες που εντοπίστηκαν στον φάκελο της εταιρείας μετά από ενστάσεις που υπέβαλαν ανταγωνιστές της, επισημαίνοντας πως η ανακήρυξη της «Θεμέλη» ως προσωρινού αναδόχου δεν σημαίνει κατ' ανάγκη πως η τελευταία θα είναι και η εταιρεία που θα λάβει το χρίσμα για την κατασκευή του έργου.

Η «Θεμέλη» κάνει επίσης λόγο για «ενοχλητικούς συνειρμούς» που προκαλούνται από την ανακίνηση του θέματος στην περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, ενώ από το υπουργείο απάντησαν σχολιάζοντας πως ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και πως δεν κοιτάζουν το... ημερολόγιο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτή η κυβέρνηση φτιάξει τραμ στον Πειραιά να μου τρυπήσεις τη μύτη! Ολο αναβολές και καθυστερήσεις. Πρώτα με τον Αγραπίδη, τον Σουφλιά, τώρα;
Είναι σαν να περιμένεις από κοπάδι λύκων να μην δείξει τα δόντια και κατασπαράξει ένα αφύλακτο κοπάδι πρόβατα.
Οι εγκληματικοί θύτες θα αναστήσουν ποτέ το "θύμα";

Ανώνυμος είπε...

Μόνο με ΠΑΣΟΚ θα δει το τραμ άσπρη μέρα. Και η μέρα αυτή πλησιάζει.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣΤΕ....
http://lamianews.blogspot.com/2009/11/blog-post_4335.html
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ BLOGGERS ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Εγω, παλι, τον Ρεππα τον βλεπω να μιλαει με διθυραμβους για τους δρομους 8 λωριδων χωρις διοδια, αλλα χωρις σιδηροδρομο,τραμ, ή ποδηλατοδρομο...
Απολιτιστος και αυτος...
Ειναι που ατη η κυβερνηση θα εκανε τραμ...
ΔΡΟΜΟΥΣ και ΜΟΝΟ ΔΡΟΜΟΥΣ θα κανει!