Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Θέατρο παραλόγου στο τραμ [Καθημερινή]

Ενα ακόμα άρθρο της Καθημερινής που ρίχνει επιτελούς φως στη πρόσφατη απόλυση 2 εργαζομενων στη Τραμ.

Πηγή: Καθημερινή

Στάση εργασίας στις συγκοινωνίες για δύο ακατάλληλους οδηγούς

Παρέλυσε ολόκληρη η πρωτεύουσα για μία ακόμη φορά από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που συμπαρίστανται και αντιδρούν στο πρωτοφανές, για τα δεδομένα τους, φαινόμενο απόλυσης δύο οδηγών στο τραμ.

Με πρόσχημα το αίσθημα αλληλεγγύης, θέτουν το επιβατικό κοινό σε κατάσταση ομηρίας διεκδικώντας τη διατήρηση ενός καθεστώτος που δεν συναντάται σε καμία άλλη επιχείρηση της ιδιωτικής αγοράς.

Οι δύο οδηγοί του τραμ που απολύθηκαν είχαν δεχθεί πολλαπλές παρατηρήσεις από τη διοίκηση της εταιρείας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι υπήρχαν σοβαρές υπόνοιες ότι ο ένας οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ ο δεύτερος επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα δεν έμπαινε στην καμπίνα του οδηγού χωρίς τη... μητέρα του.

Η χθεσινή κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία οδηγών των λεωφορείων (ΕΘΕΛ), του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ), του μετρό (ΑΜΕΛ) και του τραμ, ήταν η τρίτη κατά σειρά με αφορμή τις δύο απολύσεις. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην Τραμ Α.Ε. κάνουν λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων, αλλά και την αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού εργασίας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η έγκριτη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ορθώς ενημέρωσε τον κόσμο για το θέμα, όμως:
1. δεν είναι δυνατό να ισχυρίζεται μονομερώς, αναφέροντας απλά ενδείξεις, ότι ο ένας οδηγός ήταν μέθυσος και ο άλλος ψυχοπαθής! Για λόγους αντικειμενικότητας έπρεπε να παραθέσει και την γνώμη των δύο θιγομένων, έστω χωρίς να δημοσιεύσει τα ονόματά τους, για το τι ακριβώς συνέβη.
2. Ο τίτλος "Θέατρο παραλόγου στο τραμ" δημιουργεί εντυπώσεις εις βάρος του μέσου και κρίνεται τουλάχιστον ατυχής. Ισως ο ορθός θα μπορούσε να ήταν "Θέατρο παραλόγου στις συγκοινωνίες με αφορμή απόλυση οδηγών από την ΤΡΑΜ ΑΕ."

Ανώνυμος είπε...

αυτα που γραφει η εφημεριδα και αναπαραγεις εσυ ειναι απολυτως αστηρικτα.με ενδειξεις σε καμμια δουλεια δεν απολυεσαι ουτε σπιλωνεται το ονομα σου.απο την στιγμη που οι συγκεκριμενοι οδηγοι δουλευουν 4 χρονια στην τραμ η εταιρεια θα επρεπε να ειχε σοβαρα αποδεικτικα στοιχεια ωστε να τεκμηριωνει τις αιτιες απολυσεις.απο την στιγμη που δεν τα παρουσιαζει χανει το δικιο της ,αν το ειχε εξαρχης.οσο για τα υβριστικα σου σχολια για τους συνδικαλιστες καταλαβε οτι χωρις τον συνδικαλισμο θα ειμασταν ακομα σκλαβοι

Tram blog είπε...

Τα σχόλια για τους συνδικαλιστές είχαν γραφτεί από λάθος copy/paste προερχόμενα από κάποιο φόρουμ.
Οσο αφορα αυτα που αναπαράγω και εγραψε η Καθημερινη, τα ειχα επιβεβαιώσει εκ των έσω απο άτομο της Τραμ ΑΕ.
Είναι ψέμματα πως ο ενας εκ των οποίων κατέρρευσε εν ωρα υπηρεσιας?

Ανώνυμος είπε...

δεν κατερρευσε ,δηλωσε αδυναμια να συνεχισει να οδηγαει επειδη δεν αισθανοταν καλα.αυτοι που πηγαν να τον ελεγξουν επιβεβαιωσαν οτι δεν εδειχνε καλα αλλα δεν μπορουσαν να κανουν διαγνωση (ουτε αν ηταν πιωμενος).απο εκει και περα οντως αρνηθηκε να μεταβει σε διαγνωστικο κεντρο,πραγμα που δεν σημαινει ομως τιποτα.ελεγχο αλκοτεστ δικαιουται να κανει μονο η τροχαια,ενω αν οντως ηταν αρρωστος επρεπε να παει η σε κρατικο νοσοκομειο η να φερει την αλλη μερα χαρτι απο γιατρο του ΙΚΑ με διαγνωση.η διοικηση δεν μπορει να ενοχοποιει "ανεπισημα"καποιον επειδη αρνηθηκε να παει σε ιδιωτικο διαγν. κεντρο.