Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Μελέτη για τραμ στην Πάτρα

Πηγη: Έθνος

Στη σύνταξη μελέτης για την κατασκευή γραμμής τραμ στην Πάτρα προχωρεί η Τραμ Α.Ε. με εντολή του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστή Χατζηδάκη, έπειτα από συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Πάτρας, Ανδρέα Φούρα.

Την ευθύνη για την ανάθεση της μελέτης θα έχει η Τραμ Α.Ε. και τεχνικός σύμβουλος ορίστηκε ο ΟΑΣΑ Η προκήρυξη μελέτης θα γίνει σε ένα μήνα και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης σε έξι μήνες. Η παράδοση της μελέτης προβλέπεται να γίνει σε 18 μήνες από σήμερα

1 σχόλιο:

Μίλτος Βασιλείου είπε...

Φαίνεται πολύ ωραίο -για την Ελλάδα- για να είναι αληθινό. Για την χώρα, που ακολουθεί κατά πόδας τις ΗΠΑ στην κουλτούρα του Ι.Χ.
Δεν είναι μόνον η Πάτρα ή και άλλες πόλεις, που διέθεταν ΤΡΑΜ στις αρχές του 20ου αιώνα... Είναι Πολλές Ελληνικές πόλεις δυναμικότητας 50-100 χιλ κατοίκους (Βόλος, Λάρισσα, Ηράκλειο,Γιάννενα,Καβάλα, Κέρκυτρα κ.λ.π.), που με την συνεχή και εκθετική αύξηση των οχημάτων πρέπει να προχωρήσουν στην εγκατάσταση δικτύου μέσων σταθερής τροχιάς, ώστε να δικαούνται σαν ορτγανωμένες κοινωνίες να αποφασίσουν τον περιορισμό ή/και τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας του ΙΧ στν ευρύτερο χώρο του κέντρου τους.
Οι πόλεις αυτές είναι μάλιστα συγκριτικά καταλληλότερες για τραμ από την Αθήνα-Θεσσαλονίκη, όπου ο αποκλεισμός και του ελάχιστου οδοστρώματος από την κυκλοφορία, προβληματίζει.
Οι σχετικές μελέτες θάπρεπε να είχαν προωθηθεί από πολλές 10ετίες, αλλά ποτέ δεν είναι αργά...